Sahadan çekilen belediye başkanları

Sahadan çekilen belediye başkanları

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
18 Ocak 2019 Cuma 21:45
Sahadan çekilen belediye başkanları

 


31 Mart
tarihinde yapılacak yerel seçimde bilindiği gibi Kocaeli genelinde Büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile birlikte 12 belediye başkanı için tekrar onay verilmedi, mevcut başkanların yerine çoğunlukla teşkilatlarda görev yapmış adaylar ile yola devam edilme kararı alındı.

AK Parti Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisi için son derece önemli gördüğü Kocaeli’nin adaylarını açıklamak için bizzat kente gelip adayları açıklamadan önce "Bizde ayrılık gayrılık olmaz. 31 Mart tarihi için aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanları ve gönlünden başkanlık geçen aday adayları aday gösterilmedikleri zaman küsüp kenara çekilir, sahaya çıkmaz ise o isimlere karşı bakışımız değişir. 31 Mart akşamına kadar herkes elini taşın altına koymak durumundadır. Dava adamlığı, particilik bunu gerektirir" demiş ve sonrasında yeni aday isimlerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

31 Mart tarihinde yapılacak seçim için adayların belirlenmesinin üzerinden nerede ise bir hafta geçti, Aday gösterilmeyen belediye başkanlarının bir kısmı kendilerinin yerine gösterilen isiler ile el ele gönül gönüle sahada çalışma yaparken birkaç belediye başkanının adeta sırra kadem basması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Geçtiğimiz hafta konu ile ilgili olarak beraber çay içtiğimiz bir İlçe başkanına "Sayın başkanım 3, 4 gündür sahadasınız ancak mevcut belediye başkanını sizinle sizinle göremiyoruz, herhangi bir sorun sıkıntı varmıdır ?" diye sorduğumuzda ilçe başkanından "Yüksel bey biz de belediye başkanımızın bir an önce bizimle sahada olmasını ve çalışmalara katılmasını bekliyoruz. Sizin de gözlemlediğiniz gibi sayın başkanımız şu ana kadar çalışmalara katılmadı. Biz de şu aşamada kendisine neden katılıp katılmadığı ile ilgili bir soru sormadık, umarız geçerli bir sebebi vardır" cevabını vermekle yetindi.

Kocaeli genelindeki bütün belediye başkanlarını aynı kefeye koymak elbette yanlış olur, Mevcut belediye başkanları ile son derece uyumlu çalışan, bilgi,birikim ve tecrübelerini belediye başkan adayları ile paylaşan başkanlarda var ancak yazdıklarımızdan da anlaşılacağı gibi sorun daha çok "Benden sonra tufan" diye düşünen ve çalışmalara katılmayan başkanlar ile ilgilidir.

31 Mart tarihinde beklediği halde Partisinin genel merkezi tarafından tekrar aday gösterilmeyen belediye başkanlarının içerisinde bulundukları psikolojiyi elbette anlayabiliyoruz, "Bir eli yağda bir eli balda" son derece rahat bir-iki hatta üç dönem başkanlık yapan siyasetçileri o makama getiren irade bugün de "Size bu kadar yeter, biraz dinlenin" dediğinde belediye başkanlarının tamam diyebilme erdemliliğine sahip olması bekleniyor.

Kocaeli gibi AK Parti'nin son derece güçlü olduğu bir seçim merkezinde 2004 yılından itibaren parti genel merkezi tarafından Belediye başkan adayı olarak gösterilen siyasetçiler hazırladıkları seçim otobüsünden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o davudi sesi ile "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şiirini seçmen ile buluşturabildikleri oranda yüksek miktarda oy alarak belediye başkanlığı koltuğuna oturdular.

Bu yüzden Kocaeli genelinde "AK Parti belediye başkan ayadayı olarak kimi gösterirse o andan itibaren belediye başkanı odur" kanaati hakim olmuştu ki bu kanaatin ne kadar doğru olduğu yapılan seçimlerde ortaya çıkmıştı.

En az bir dönem sadece ve sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü karizması sayesinde belediye başkanı seçilen ve hayatları boyunca bulamayacakları şan-şöhret ve servete kavuşan siyasetçilerin şu sıralarda kerameti kendilerinde buldukları ve "Ben aday gösterilmezsem parti kaybeder" şeklindeki içi boş konuşmalara partililerin "Hadi git işine" dediklerini de hemen herkes görüyor, biliyor.

Aday gösterilemedikleri için sahaya çıkmayan, adayı çalışmalarda yalnız bırakan, küsen, teşkilatlara darılan belediye başkanlarının bir an önce akıllarını başlarına almaları gerekiyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi hiçbir özellikleri olmayan sadece ve sadece Tayyip Erdoğan’ın gölgesinde makamlara yükselen bu siyasetçilerin neyi amaçladıklarını gerçekleten anlayabilmiş değiliz.

Aday gösterilmedikleri için sahaya çıkmayan ve "Benden sonra tufan" anlayışı ile hareket eden belediye başkanlarına tavsiyemiz eğer kendilerine çok güveniyor ve şahıslarının vazgeçilmez olduğunu düşünüyorlarsa sahada AK Parti'den başka onlarca siyasi parti daha var, o partilerden herhangi birisinden aday olsunlar, kazansınlar bizde kendilerini ellerimiz patlayıncaya kadar alkışlayalım.

Ucuz kahramanlık yok.

Son Güncelleme: 18.01.2019 21:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37