Kerbela şehitleri Kocaeli'de anıldı

Kerbela şehitleri Kocaeli'de anıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2018 Perşembe 15:32
 Kerbela şehitleri Kocaeli'de anıldı

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınlarının Kerbela'da katledilmesinin 1379'uncu yılı nedeniyle Kocaeli'de anma programı düzenlendi.

KOCAELİ (AA) - Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve yakınları, Kerbela'da katledilmelerinin 1379'uncu yılında Kocaeli'de anıldı.

Türkiye Caferiler Vakfı'nca Darıca Nenehatun Stadı'nda düzenlenen anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, aradan bin yıldan fazla geçse de matemin bitmediğini ifade etti.

Yılmaz, "Hz. Hüseyin, Peygamberimize layık bir duruş göstererek bizlere büyük örnek teşkil etmiştir. Hz. Hüseyin'in o günkü mücadelesi bugün de devam ediyor, aradan 1400 yıl geçse de adını yükseltiyoruz. Adı kıyamete kadar unutulmayacak." diye konuştu.

İslam coğrafyasının adeta "Kerbela" olduğunu söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bugün yine her yerde kan ve zulüm var. İslam coğrafyası adeta Kerbela olmuş, yer altı ve yer üstü kaynaklarını peşkeş çekenlere Hz. Hüseyin'in duruşunu göstermeye mecburuz. Emaneti ehline verecek anlayışı gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin boynunun borcudur."


Birlik, beraberlik ve kardeşlik her şeyin önünde

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da Hz. Hüseyin'in Kerbela'da uğradığı zulüm ve haksızlığın yüreklerde derin bir sızı oluşturduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hz. Hüseyin, inandığı Allah ve Peygamber yolunda sergilediği duruşuyla bizlere örnek olmuştur. Kerbelaların yaşanmaması için birlik ve beraberliğin ve kardeşliğin, her şeyin önünde olduğunu biliyoruz. Bunun için Kur'anımızı ve Peygamberimizi iyi tanıyalım, iyi anlayalım. Böylece yolumuzdan asla şaşmayız."

Türkiye Caferiler Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın ise Kerbela'da yaşananların insanlık suçu ve soykırım olduğunu belirterek, "Bizler yaşadığımız coğrafyada mezhebi, ırkı ne olursa olsun aynı çatı altında birleşecek ve aynı ortak değerlerimize sahip çıkacağız." dedi.

Türkiye Caferiler Vakfı Genel Başkanı Yahya Kemal Utar ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen programda mersiyeler söyleyen Caferiler, göz yaşlarını tutamadı.

Körfez ilçesindeki anma

Körfez ilçesi Yavuzsultanselim Mahallesi'nde Muhammediye Camisi'nde toplanan Caferiler, Kerbela şehitlerini andı.

Törene, Körfez Müftüsü Sabri Bağcı, Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Türk Kızılayı'na kan bağışı yapılan program, Körfez Mezarlığı'ndaki şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından mezarlara karanfil bırakılmasıyla sona erdi. 


Son Güncelleme: 20.09.2018 15:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37