İMO Gebze’de Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı eğitimi

Makina Mühendisi Tülin Tosunoğlu tarafından eğitim verildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
24 Ekim 2016 Pazartesi 18:58
İMO Gebze’de Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı eğitimi
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesine bağlı Gebze Temsilciliği tarafından Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanlığı eğitimi gerçekleştirildi.

Gebze Temsilciliği üyelerinin yanı sıra makine mühendislerinin de katıldığı eğitimde, binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması, binanın enerji ihtiyacı, enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma-soğutma sistemlerinin verimi gibi konularda da 
bilgi verildi. 

İMO Gebze Temsilcilik binasında gerçekleşen eğitim Makine Mühendisi EKB Uzmanı Tülin Tosunoğlu tarafından verildi. 20 kişinin katılım gösterdiği eğitim sonunda kursiyerler EKB Uzmanlığı Yetki Belgesi almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Enerji Yöneticisi/EKB Uzmanı Makine Mühendisi Tülin Tosunoğlu, EKB Uzmanı Yetiştirme Eğitimi sonunda eğitime katılan ve başarılı olan üyelere 'Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı' olarak yetkilendirilmesinin amaçlandığını söyledi. 

Tosunoğlu, üç gün süren eğitim, Binalarda Enerji Performansı Programı üzerinden örnek uygulamalar ve projeler üzerinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Tosunoğlu, 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ayrıca, yetkilendirilen Enerji Kimlik Belgesi Uzmanları tarafından düzenlenen Enerji Kimlik Belgeleri ile Ülke genelindeki bina envanterinin oluşturulmasını ve güncel tutulmasını, toplumdaki enerji kültürü ve verimlilik bilincinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yapılmasını da amaçlamaktadır' diye konuştu. 
Son Güncelleme: 25.10.2016 12:50
Anahtar Kelimeler:
Trafik KazasıOrhangazi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37