Dijital liderler, KOBİ'leri geleceğe hazırlıyor!

Dijital liderler, KOBİ'leri geleceğe hazırlıyor!

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Eylül 2018 Perşembe 15:52
Dijital liderler, KOBİ'leri geleceğe hazırlıyor!


Anadolu'da üretime odaklanmış sektörlerin dijital dönüşümüne katkıda bulunabilmek amacıyla TÜRKONFED ve Türkiye İş Bankası işbirliğiyle yürütülen Dijital Anadolu Projesi’nin üçüncü toplantısı, 26 Eylül’de Kocaeli’de gerçekleştirilecek. Bu yıl ilki Antalya’da, ikincisi ise İzmir’de düzenlenen toplantılar, toplamda 5 ili kapsıyor ve her ilde KOBİ’leri geleceğe hazırlamak amacıyla dijitalleşmenin uzman isimleriyle buluşturuyor. 

İstanbul- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED), Anadolu’da üretime odaklanan KOBİ’lerin Sanayi 4.0’a hazırlanabilmeleri amacıyla dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunabilmek ve sektörler bazında dijital dönüşümde yol haritası belirleyebilmek hedefiyle Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle yürüttüğü Dijital Anadolu Projesi’nin üçüncü toplantısı Kocaeli’de düzenlenecek. 

Bu yıl başlanan ve şimdiye dek Antalya ve İzmir’de düzenlenen Dijital Anadolu toplantılarının Kocaeli etkinliğinde açılış konuşmalarını TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek, TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Gürol Ciğerdelen yapacak. 

E-TİCARET BAŞLIĞIYLA PANEL DÜZENLENECEK 

Açılışın ardından ise MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, “Kurumların Dönüşümü”; Microsoft Türkiye Kanal Bölge Yöneticisi Ali Kemal Karabulut “Bulut Bilişim”; Fujitsu Kanal Satış Yöneticisi Aylin Cintimur  “Dijital Dönüşüm”; İşNet İş Ortakları Satış Müdürü Ayhan Akgöz “E-Fatura-E-Arşiv-E-Muhasebe”; Kredi Kayıt Bürosu Genel Müdürü Kasım Akdeniz “Karekodlu Çek: Alacak Risk Yönetiminde Yeni Dönem”; Digital Partners CEO’su Tunç Günbey “Dijital Pazarlama”; Klemsan Yazılım Satış Yöneticisi Cihan Yükseldi ise “Dijital Enerji” başlıklarıyla birer sunum yapacak. 

Toplantıda, E-Ticaret Çağı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel moderatörlüğünde E-Ticaret adıyla bir de panel düzenlenecek. Panele, İş Bankası Kartlı Ödeme Sistemleri Birim Müdürü Mehmet Bülent Kutacun, Ticimax CEO’su Cenk Çiğdemli ve Red&Grey Kurucusu Furkan Reis katılacak. 


TOPLANTILAR, BURSA VE ADANA İLE DEVAM EDECEK 

Anadolu üreticisinin, teknolojik değişimin hızına ayak uydurabilmesi amacıyla başlatılan ve toplantılarının ilki Antalya’da, ikincisi ise İzmir’de gerçekleştirilen Dijital Anadolu Projesi, Kocaeli’nin ardından Bursa ve Adana’da yapılacak etkinliklerle devam edecek. Projede, her il için, üretimde hâkim olunan sektörlerinden birine odaklanılarak, sektöre ilişkin saha çalışmaları gerçekleştiriliyor. 

TÜRKONFED Ekonomi Danışmanı Pelin Yenigün Dilek’in koordinatörlüğünde Boğaziçi Counseling for Business (BCB) tarafından yürütülen saha çalışmalarında, tarım, tekstil, otomotiv sektörlerindeki işletmelerle görüşülerek, il ve ilgili sektörün dijitalleşme süreci ölçümleniyor ve değerlendirilmesi yapılıyor. Bu çalışmaların neticesinde, sektörler için yol haritası niteliği taşıyacak iki rapor yayınlanmasını da içeren projede ilk rapor, mart ayında Dijital Anadolu 1: Dönüşüm için Yeni Dünya Kuralları ve Çözümler Raporu başlığıyla yayınlandı. 

Dijital Anadolu Projesi'nin Aralık ayında Adana’da düzenlenecek kapanış toplantısında ise tarım, tekstil ve otomotiv sektörlerinde dijital dönüşüm çerçevesini çizecek rapor yayınlanacak. 

TÜRKONFED Hakkında: 
Çatısı altında 29 federasyon ve 235 dernek üzerinden 24 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Kuzey Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa Esnaf, Sanatkâr ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyesidir. 


Son Güncelleme: 20.09.2018 15:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37