Akıllı durakların sayısı çoğalacak

Akıllı durakların sayısı çoğalacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ağustos 2017 Pazar 22:00
 Akıllı durakların sayısı çoğalacak



Büyükşehir
Belediyesi'nin kent genelinde yeni nesil otobüs durakları monte ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Daire Başkanlığı bin 250 adet yeni kapalı modern krom durakların montajını Kocaeli genelinde yapmaya devam ediyor. Gövdesi ve oturma alanları paslanmaz kromdan yapılan, CLP alanlı camekân, arka ve yanı camlı, kapalı modern duraklar Kocaeli genelinde yolcu yoğunluğuna göre tespit edilen merkezi yerlere monte ediliyor. Öte yandan panoramik camekânlı, Wi-Fi, cep telefonları ve tabletler için ücretsiz şarj noktası gibi özellikleri olan akıllı durakların sayısını da artırmayı hedefliyor.

BİN 250 YENİ KAPALI MODERN DURAK
Toplu taşımanın önemli bir parçası, hizmet noktası olan duraklarımız aynı zamanda vazgeçilmez bir şehir mobilyasıdır da. Bu bilinçle, Büyükşehir deneyimli kadrosuyla vatandaş beklenti ve ihtiyaçlarını; çağın gerekliliklerini göz ardı etmeden, çalışmalarını birçok noktada tüm hızıyla devam ettiriyor. Bu doğrultuda Kocaeli genelinde bin 250 adet yeni kapalı modern krom durakların montajı tüm il genelinde yapılmayı sürdürülüyor. Yerinden sökülen önceki duraklar ise genel bakımdan geçirilerek, planlama dâhilinde tespit edilen meskûn mahallere,  tanzim edilip monte edilmekte.

TEMİZLİĞE ÖZEL ÖNLEM
Durakların temizliğine de ayrı önem gösteriliyor. Yapılan aylık çalışma planlarına göre Durak Temizleme Ekipleri, durakların temizliğini rutin olarak yapıyor. Böylece duraklardaki çirkin görüntüler ortada kaldırılmış oluyor. 

BAKIM VE ONARIM
Duraklardaki oluşabilen arıza ve hasarlar ise titizlikle sağlanıyor. Durak hizmetleri saha ekiplerinin denetimleri ve vatandaşlardan gelen talep ve öneriler değerlendirilerek, bakım ve onarımları uzman ekipler sayesinde sağlanıyor. Köy duraklarımızın bakım ve onarımı ve boyama işlemleri ise özel bir saha ekibi ile yapılıyor.

KONFOR DURAKLAR ARTACAK 
Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesinde hizmet vermeye başlayan konforlu otobüs durağı büyük beğeni almaya devam ediyor. Gelen olumlu geri dönüşler ve memnuniyet doğrultusunda il genelinde uygun görülen noktalara bu hizmetin verilmesi için çalışmalara başlandı. Bilindiği gibi; 36 metre uzunluğunda olan, panoramik camekânlı durakta 3 adet fotoselli otomatik kapı, cep telefonları ve tabletler için ücretsiz şarj noktası ve ücretsiz Wİ-Fİ istasyonu var.

Kapalı durakta ayrıca kent kart yükleme noktaları, otobüslerin saat ve güzergâhlarını belirten yolcu bilgilendirme ekranları, yolcuların mevsim hava şartlarından olumsuz etkilenmemesi için ısıtma ve soğutma sistemi, engelli vatandaşların kullandıkları Akülü Tekerlekli Sandalyeler için akü şarj istasyonu da bulunuyor.

ENGELLİLER İÇİN AKÜ ŞARJ İSTASYONLARI 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı 'Durakta Mola, Enerjisiz Kalma' sloganıyla 'Durak Tipi Şarj İstasyonları' ile engelli vatandaşlarımızın yaşamına sağladığı hizmeti, il genelinde montajını yaptığı bazı yeni kapalı krom duraklara da uygulayarak arttıracak. Vatandaşlarımız modern duraklara entegre edilecek şarj üniteleri ile, kabin içinde hem araçlarını hem de akıllı cihazlarını da şarj etme imkanına sahip olabilecekler. 


Son Güncelleme: 20.08.2017 22:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37