TÜBİTAK'ın Sanayi Ar-Ge desteği arttı

TÜBİTAK'ın Sanayi Ar-Ge desteği arttı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Nisan 2018 Perşembe 12:08
TÜBİTAK'ın Sanayi Ar-Ge desteği arttı
 

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun şirketlere sağlamış olduğu bilimsel ve teknolojik çalışmaların ürüne, sürece ve yönteme yönelik olarak araştırma, geliştirme ve iyileştirme faaliyetlerini desteklediği TEYDEB programlarından '1501 Sanayi Ar-Ge Destekleme Programı'nın destek oranı %40-60'tan %60-75'e çıkartıldı.

TÜBİTAK başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal yaptığı açıklamada, "Değişiklik kapsamında destek oranları, KOBİ'ler için sabit yüzde 75, büyük ölçekli firmalar için sabit yüzde 60 oldu. Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'nın, destek oranlardaki artış Ocak ayından itibaren geçerli olarak uygulanacak. 

TÜBİTAK, ülkemizin 2023 yılı hedefleri doğrultusunda, Ar-Ge odaklı gelişime yönelik olarak ilgili paydaşların görüşlerini de dikkate alarak, mevcut süreçlerin değerlendirilmesi ve gerektiğinde geliştirilmesine yönelik girişimlerine devam edecek" dedi.

Firma düzeyinde katma değer yaratan kuruluşların Ar-Ge çalışmalarını teşvik etmeyi amaçlayan Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı'nın bugüne kadar toplam 15 bin 238 proje başvurusu aldığı, projelere ödenen destek tutarının ise toplamda 6 milyar liraya ulaştığı ifade edildi.

 
Son Güncelleme: 12.04.2018 12:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37