Şişecam Topluluğu 154 ülkede Türkiye'yi temsil ediyor

Şişecam Topluluğu 154 ülkede Türkiye'yi temsil ediyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Haziran 2017 Pazartesi 22:06
 Şişecam Topluluğu 154 ülkede Türkiye'yi temsil ediyor


Şişecam, 'Türkiye'nin en çok ülkeye ihracat yapan şirketi' unvanını aldı.

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan şirketleri arasında yer alan Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 'İlk 1000 İhracatçı Firma' araştırmasına göre, 'Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri' kategorisinde 'ihracat lideri' olurken, 154 ülke ile 'En çok ülkeye ihracat yapan şirket' unvanını aldı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, ürünleriyle tüm dünyada Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “81 yılı aşkın deneyimimiz 22 bine yakın çalışanımız ve 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerimiz ile bugün satış yaptığımız ülke sayısı 154’e ulaştı” dedi.

10.06.2017 - Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) “İlk 1000 İhracatçı Firma” araştırmasında 2016’nın en fazla ihracat yapan şirketleri arasında yer aldı. “Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri” kategorisinde “ihracat lideri” olan Şişecam Topluluğu, 154 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla “en çok ülkeye ihracat yapan şirket” unvanını aldı.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncu olduklarına dikkat çekerek, “81 yılı aşkın deneyimimiz 22 bine yakın çalışanımız ve 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerimiz ile bugün satış yaptığımız ülke sayısı 154’e ulaştı. Ülkemizi ürünlerimizle tüm dünyada temsil etmenini gururunu yaşıyoruz” dedi.

Uluslararası satışların payı yüzde 54 seviyesine ulaştı


Şişecam Topluluğu’nun konsolide satışları içinde Türkiye’den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payının 2016 yılı sonu itibarıyla yüzde 54 seviyesine ulaştığını belirten Kırman, 2016 yılında 1.5 milyar dolar seviyesinde uluslararası satış gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Şişecam Topluluğu’nun satışlarında en büyük payı Avrupa’nın aldığına işaret eden Kırman, “2016 yılı için Topluluk satışlarının bölgesel dağılımında en büyük pay yüzde 62 Avrupa’ya ait. Satışlarımızın yüzde 20’si Afrika ve Ortadoğu, yüzde 11’i Asya ve Okyanusya, yüzde 7 ise Amerika olarak gerçekleşti. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda dünyada ilk üçe girme, sürdürülebilir karlı büyüme ve operasyonel mükemmellik hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

ŞİŞECAM TOPLULUĞU HAKKINDA
Türkiye’nin en köklü kuruluşları arasında yer alan Şişecam Topluluğu düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanları ile soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında küresel bir oyuncudur. “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Topluluk, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İtalya, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Macaristan, Bosna Hersek, Rusya Federasyonu, Gürcistan, Ukrayna, Mısır ve Hindistan’da üretim yapmaktadır.

Bugün dünyanın cam ev eşyasında üçüncü, cam ambalaj ve düzcamda beşinci büyük üreticisi konumundaki Şişecam Topluluğu, dünyanın en büyük 10 soda üreticisinden biri olmasının yanı sıra krom kimyasallarında dünya lideridir. Şişecam, 81 yılı aşkın deneyimi, 22 bine yakın, 13 ülkeye yayılan üretim faaliyetleri ve 150 ülkeyi aşan satışlarıyla uluslararası ölçekte bir Topluluk olarak ana faaliyet alanlarında dünyanın en büyük üç üreticisinden biri olma hedefiyle yoluna devam etmektedir. 


Son Güncelleme: 12.06.2017 22:07
Anahtar Kelimeler:
TarımTürkTraktörTraktör
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37