Satı: Ticari alanlarda KDV’yi sıfırlayın ekonomi şahlansın

Murat Satı’dan, Bakan Ağbal’a: Ticari alanlarda KDV’yi sıfırlayın ekonomi şahlansın

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
05 Mart 2017 Pazar 12:34
Satı: Ticari alanlarda KDV’yi sıfırlayın ekonomi şahlansın

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak için Cumartesi günü Kocaeli’ye gelen Maliye bakanı Naci Ağbal önce Gebze’de sonrada İzmit’te çeşitli sektör temsilcileri ile görüşerek sorunları dinledi, çözüm önerileri sundu.

İzmit’te KOTO Başkanı Necmi Bulut tarafından karşılanan ve sektör temsilcilerden gelen soruları cevaplayan Maliye Bakanı Naci Ağbal bazı noktalarda telefon ile Ankara’daki bürokratları arayarak sorunların çözümü için talimat verdi.

KOTO Başkanı Necmi Bulut tarafından var olan sorunlar ile ilgili hazırlanan dosya içerisinde “Ticari alanlarda yüzde 18 olan KDV oranının sıfırlanması” ile ilgili talep konuşulurken İşadamı Dr. Müh. Murat Mustafa Satı’dan da konu ile ilgili önemli bir bilgilendirme yapıldı.

TİCARİ ALAN SATIŞLARINDA KDV SIFIRLANSIN EKONOMİ ŞAHLANSIN

Soru cevap kısmına geçildiğinde mikrofonu alan 2012 yılının Kocaeli Vergi Rekortmeni İşadamı Dr. Müh. Murat Mustafa Satı “Sayın bakanım İlimize hoş geldiniz, İşadamlarının sorunlarını dinlemek için bizlere zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz, Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kocaeli genelinde de İnşaat sektörünün belli sıkıntıları var, Hükümetimiz Konut satışlarında, Beyaz eşya satışlarında uygulanan KDV oranında büyük indirime giderek büyük bir rahatlamaya vesile oldu,

TİCARİ ALANLARDA YÜZDE 18 OLAN KDV SIFIRLANSIN

Ancak aynı uygulamanın Ticari alan satışlarında da yapılması lazım, Vatandaş Konut alıyor yüzde bir KDV ödüyor , aynı vatandaş Ticari bir alan aldığında ise yüzde 18 KDV ödemek zorunda kalıyor, Ticari alanlarda büyük bir stok oluştu, bu stokların eritilmesi ve ekonomiye kazandırılması adına şahsınızda Hükümetimizden yüzde 18 olan KDV’nin sıfırlanmasını sektörde faaliyet gösteren bütün işadamları adına talep ediyoruz” dedi.

BAKAN AĞBAL’DAN, MURAT SATI’YA TEŞEKKÜR

Bütün inşaat sektörünü ilgilendiren böyle bir sorunu dile getirdiği için İşadamı murat Mustafa Satı’ya teşekkür eden Maliye Bakanı Naci Ağbal “Murat Bey dile getirdiğiniz sorunu not aldım, Konu ile ilgili gerekli düzenlemeleri hayata geçirmeye çalışacağız, ekonominin canlanması için gereken bütün önlemleri almak bizim başlıca görevimiz, Ankara’ya gider gitmez gerekli çalışmaların yapılması için bakanlık bürokratlarına talimat vereceğim” diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 05.03.2017 12:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37