GOSB Teknopark'a İstanbul Ekonomi Zirvesi'nden ödül

GOSB Teknopark'a İstanbul Ekonomi Zirvesi'nden ödül

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Şubat 2018 Pazartesi 22:01
  GOSB Teknopark'a İstanbul Ekonomi Zirvesi'nden ödül

İstanbul Ekonomi Zirvesi’nde düzenlenen İstanbul Altın Değerler Ödülleri’nde, 2017 Yılının En Başarılı Sanayi Teknoparkı, GOSB Teknopark oldu.

Türkiye'nin alanında uzman fikir önderleri ve kurum temsilcileri, ileri teknolojinin geleceğini tartışmak üzere geçtiğimiz haftalarda Çırağan Sarayı'nda bir araya geldi.

Etkinlik kapsamında gerçekleşen konuşmalar ve sunumların sonrasında düzenlenen İstanbul Altın Değerler Ödül Töreni’nde ise, kendi alanının en iyisi 30’a yakın kurum ödül aldı.

EN BAŞARILI SANAYİ TEKNOPARKI ÖDÜLÜ: GOSB TEKNOPARK’IN
Türkiye’nin lider organize sanayi bölgesi olan GOSB ve İsrailli teknoloji parkları üreticisi Tefen Group’un ortaklığında kurulmuş ve ülkemizdeki sanayi / teknoloji işbirliğinin önde gelen örneklerinden olan GOSB Teknopark ise, en başarılı sanayi teknoparkı ödülünün sahibi oldu.
 
Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nden aldığı sanayi know-how’ı ve üretim desteğini, ortakları arasında yer alan Kocaeli Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi gibi farklı üniversitelerle gerçekleştirdiği işbirlikleri ile güçlendiren GOSB Teknopark’ta çoğunluğu yazılım şirketi, 140’a yakın firma faaliyet gösteriyor.

GOSB TEKNOPARK, ETKİN TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO) DESTEĞİ İLE FARK YARATIYOR
GOSB Teknopark Teknoloji Transfer Ofisi ise teknoparktaki firmalara, çalışmalarını ticarileştirmeleri konusunda yönlendirme ve destek veriyor. “Firmaların yazılım ya da farklı alanlarda oluşturdukları çalışmaların, ticarileştirilmesinin de farklı bir alan olduğuna” dikkat çeken TTO Yönetimi, patent başvurusundan, sektörel işbirliklerine kadar birçok alanda Teknopark firmalarına katkı sağlıyor. 

GOSB TEKNOPARK HAKKINDA
2005 yılında faaliyete geçen GOSB Teknopark A.Ş., İsrail Tefen Endüstri Parkları ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin bir araya gelmesiyle kuruldu. Ana faaliyet alanı teknoloji ve teknopark işletimi olan Tefen ile Türkiye’nin önde gelen organize sanayi bölgelerinden biri olan GOSB; GOSB Teknopark’ın %48’şer oran ile eşit ortağıdır.

Tefen Endüstri Parkları ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nin yanı sıra ortakları arasında; Sabancı Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Ticaret Odası ve Kocaeli Sanayi Odası bulunuyor. 

GOSB Teknopark bünyesinde bulunan firmalar, yıllık ortalama 10 milyon dolar ihracat gerçekleştiriyor. Bunun dışında firmaların yıllık toplam satışı ise yıllık 200 milyon dolar civarında.

Yazılım başta olmak üzere farklı sektörlerde çalışan yaklaşık 130 firmanın yer aldığı GOSB Teknopark’ın doluluk oranı da oldukça yüksek.

2018 yılı itibarıyla GOSB Teknopark’a kayıtlı 130 Ar-Ge firması var. Biten proje sayısı 2.908, devam eden proje sayısı 300. AR-GE odaklı bu firmaların kuruldukları günden bugüne dek toplam ihracat rakamı ise 89 milyon dolar düzeyinde. 

İnovasyon ve AR-GE'ye dayalı şirketlerin kurulmasını teşvik etmek üzere sunduğu destek hizmetlerinin yanı sıra, bu firmalara, yüksek nitelikli ofisler ile pilot tesis kurmak amaçlı 6m yüksekliği olan 315 m2 üretim alanı ve 10 mt yüksekliği olan 440 m2 üretim alanı   sağlayan GOSB Teknopark A.Ş; üniversite iş birliğini ilerleterek, teknoloji ağırlıklı üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilerini benimsemeleri için elverişli ortam yaratmayı esas alıyor.   


Son Güncelleme: 13.02.2018 00:42
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37