Sultan Ayhan İlkokulu'nda, Su Festivali yapıldı

Sultan Ayhan İlkokulu'nda, Su Festivali yapıldı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Haziran 2018 Cuma 16:56
Sultan Ayhan İlkokulu'nda, Su Festivali yapıldı

20 okul arasına girerek büyük bir başarıya imza atan Gebze Sultan Ayhan İlkokulu Suyun Sultanları Su Kaşifi Ekibi okul bahçesinde büyük bir katılım ve güçlü bir coşku ile Su Festivali’ni gerçekleştirdi.

Okulun bahçesinde gerçekleştirilen Su Festivali’ne okul yönetiminin yanı sıra Milli Eğitim Şube Müdürleri, bölge okulların müdürleri, öğretmenleri ile veliler ve okul öğrencileri katıldı. Sultan Ayhan İlkokul  Müdürü  Halük Öztekin festivalin açılışında yaptığı konuşmada hayatımızın en önemli yaşam kaynağı olan su hakkında çarpıcı bilgiler sundu, suyun bütün canlıların yaşamasında en önemli yaşam kaynağı olduğunun bir kez daha altını çizdi. 

SU KAŞİFLERİ YARI FİNALDE
Suyun Sultanları Su Kaşifi Ekibi koordinatör öğretmeni Gülseda Yıldız  da yaptığı açıklama da, 'Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı'nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu 'Su Kaşifi' programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır.

Gebze Sultan Ayhan İlkokulu 'Suyun Sultanları Su Kaşifi Ekibi', Ekim 2017’ den bugüne kadar yürüttükleri projede, yaptıkları etkinliklerle çevrelerinde çok fazla farkındalık yaratarak, puanlama aşamasında 2. sırada yer almış ve yarı finallere gitmeye hak kazanmışlardır" dedi.
 
Gerçekleşen Su Festivalinde Su Kaşifleri Grubu  sergiledikleri birbirinden güzel gösteri ile yine katılan öğretmenleri ve velilerinden büyük alkış aldılar. 

TÜRKİYE'DEN 800 OKUL KATILIYOR
Okuldan yapılan açıklamada; "Uluslararası 12 ülkenin yarıştığı bu programa Türkiye’nin 800 den fazla okulunun katılmış olduğu bu programı başarıyla tamamlayan en iyi 20 ekip yarı finale kalarak Su Festivali yapma hakkı kazanmış ve yarı finale kaldı.

Suyun Sultanları  Türkiye Finallerine gidecek olan en iyi 5 ekipten biri olmayı hedefliyor.
Ayrıca ‘Suyun Sultanları’ adlı sosyal medya hesaplarıyla (Facebook/ YouTube) günden güne Türkiye’nin dört köşesinden insanların katılımı ile büyümekte olan ekip 31 Mayıs günü yaptıkları su Festivalini bu hesaptan canlı bağlantılar yaparak  festivale katılamayan tüm insanların izlemesini sağlamışlardır.
 
Su kaşifleri ‘Koruduğun her damla gelecekte can sana’ diyerek, bilinçli Su kullanımı ve su tasarrufu adına  farkındalık oluşturan mesajlarını ülkemizin her köşesine ulaştırarak daha çok insana ulaşmayı başarmışlardır" denildi. 

Son Güncelleme: 01.06.2018 17:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37