Kartepe Belediyesi’nden 400 kadına girişimcilik eğitimi

Kartepe Belediyesi’nden 400 kadına girişimcilik eğitimi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Şubat 2017 Pazar 19:46
Kartepe Belediyesi’nden 400 kadına girişimcilik eğitimi



Kartepe Belediyesi’nin öncülüğünde, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile organize edilen ‘Kadın ve Girişimcilik’ konulu seminer,  Kartepeli hanımların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yaklaşık 400 Kartepeli kadının katıldığı seminerde KOSGEB Eğitim Uzmanı İrfan Sülü ve İşkur Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy,  hükümetin kadın girişimcileri destekleyen politika ve programlarını Kartepeli hanımlarla paylaştı. 

Ev sahibi olarak seminere  katılan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in yanı sıra,  Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil İbrahim Alkan, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Ağra Alemdar ve Kocaeli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Büşra Namlı da yüzlerce Kartepeli kadına eşlik etti. 

ÜZÜLMEZ:HAYALLERİNİZİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRMEK SİZİN ELİNİZDE
Güçlü Türkiye için, güçlü ekonomi ilkesini benimseyen ve kadınların hem  ülke hem de ev ekonomilerine katkı sağlaması amacıyla kişisel gelişim  seminerlerini çok önemsediğini ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez açılış konuşmasında şunları söyledi:

Bu göreve gelmeden önce Kartepe’de kadın ve genç olmanın ayrıcalık olacağını ifade etmiştim. Bugün  verdiğim sözü yerine getirebilmenin gururu ile siz değerleri  Kartepe’li kadınlarımızın karşısındayım. Sizlerle neredeyse her gün belediyemizin düzenlediği sağlık, spor, kültür, sanat etkinliklerinde bir araya geliyoruz. Ortaya çıkan sinerji, iletişim, paylaşımlar, hizmetlerimizden faydalanmanız çok güzel, memnuniyet verici. Bugünkü etkinliğimiz de sizler için ayrıcalıklı ve özel bir eğitim semineri. 

KOSGEB ve İŞKUR Müdürlüklerimizin desteği ile bu kurumlara gidip alabileceğiniz bilgilendirme eğitimini ayağınıza getirdik. Salona sığmayan bu kalabalık, ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Sizden ricam, uzmanlarımızı dikkatle dinleyin, sorularınızın cevaplarını alın ve mutlaka hükümetimizin bu kurumlar aracılığı ile sağladığı avantajlı desteklerden faydalanmak için sonuna kadar gidin. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürün. ‘Nasıl girişimci olunur?’, ‘Devletin bize sağladığı imkânları nasıl elde edebiliriz?’ bu ve benzeri soruların cevaplarını bugün burada uzmanlarımızdan detayları ile öğreneceksiniz.

UZMANLAR:DEVLET KURUMLARIMIZ DIŞINDAKİ KURUMLARA İHTİYAÇ DUYMAYIN
KOSGEB Eğitim Uzmanı İrfan Sülü ve İşkur Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy da hükümetin yeni iş sahaları oluşturarak kadınların girişimcilik faaliyetlerini teşvik etmek için sağladığı olanakları hakkında Kartepeli kadınlara  faydalı bilgiler aktardı. 

Uzmanlar iş fikri olan kadın girişimcilere yönelik verilecek eğitimler ve hibeler hakkında detaylı bilgiler verirken, kadınların sermayelerini etkin kullanabilmeleri için bütün adımları dikkatle izleyip uygulamaları ve bu konuda görev alan devlet kurumları dışındaki aracı kurumlara ihtiyaç duymamaları konusunda da kadınları uyardı. 

Seminer sonunda toplanan verilerin ve başvuruların değerlendirilerek,  yoğun talep alan mahallelerde girişimcilik kursu açılabileceğini de Kartepeli kadın girişimcilere müjdeleyen uzmanlar, son bölümde  de katılımcıların sorularını tek tek cevapladı.  



Son Güncelleme: 12.02.2017 19:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37