Gazeteci-Yazar Levent Altun'dan öğrencilere: Sevdiğiniz işi yapın

Gazeteci-Yazar Levent Altun'dan öğrencilere: Sevdiğiniz işi yapın

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
27 Mayıs 2018 Pazar 16:02
 Gazeteci-Yazar Levent Altun'dan öğrencilere: Sevdiğiniz işi yapın

Gebzeli Gazeteci-Yazar Levent Altun, Darıca Final Okulları’nda gerçekleştirdiği söyleşide öğrencilere ‘sevdiğiniz işi yapın’ önerisinde bulundu.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı söyleşinin açılış konuşmasını yapan Okulun Genel Müdürü Murat Kaya, “Gebzeli gazeteci ve yazar Levent Altun’un 3’üncü kitab Özleme Mektup’un üçüncü baskısının ilk söyleşisini okulumuzda yapmasından mutluluk duyuyoruz. Çağdaş, Atatürkçü ve aydın bir kişiliğe sahip olan Altun’a başarılar diliyorum” diye konuştu.

İDEALLERİNİZDEN VAZGEÇMEYİN 

Levent Altun da Murat Kaya’nın eğitimde bir marka haline geldiğini ve iz bıraktığını belirterek başladığı konuşmasında meslek ve hayat tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Son kitabı Kaçış Noktası’ndan yaptığı alıntılarla söyleşisini gerçekleştiren Altun gençlere, “Sevdiğiniz işi yapın ve ideallerinizden asla vazgeçmeyin” tavsiyesinde bulundu.

GAZETECİLİĞİN TARİHÇESİ 

Konuşmasında gazeteciliğin tarihçesinden bahseden Levent Altun, "Çok eski tarihlerde kurşun harflerle basılan gazetelerden günümüzde dijital medyaya uzanan çeşitlilik bulunmakta. Türkiye’de ilk gazete 1831 yılında yayınlandı. Gebze’de ise 1954 yılında. O tarihte Gebze’nin nüfusu sadece 7 bin iken bugün 700 bine yaklaşmakta. Yerel gazete okuma alışkanlığı ise ne yazık ki çok düşük düzeyde" diye konuştu.

SEVDİĞİNİZ İŞİ YAPIN 

Konuşmasında gençlere önerilerde de bulunan Altun, "Mutlaka sevdiğiniz işi yapın. Hedefinizi belirlerseniz, ulaşmanız çok daha kolay olur. Her zaman okuyun ve kendinizi geliştirin. Bilgi, ülkelerin ve toplumların gelişmişliğini belirleyen en önemli etkendir" dedi. 

Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Altun’a okulun genel müdürü Murat Kaya da günün anısına bir teşekkür belgesi takdim etti. Sonrasında ise öğrencilere kitaplarını imzaladı. 


Son Güncelleme: 27.05.2018 16:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37