banner55

‘’'Evden Okula, Haydi Anneler Spora'’’ projesinde Gebze pilot ilçe

Nagehan Malkoç sunum yaptı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ekim 2016 Salı 12:14
‘’'Evden Okula, Haydi Anneler Spora'’’ projesinde Gebze pilot ilçe

Başkan Karaosmanoğlu, “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesinin Gebze'’de pilot ilçe olarak yaygınlaştırılması konusunda talimat verdi.

 
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, nisan ayında İlyas Bey Ortaokulu’nda start verilen “Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesinin yaygınlaşması için Gebze’yi pilot ilçe olarak belirledi. Evlerdeki hareketsiz yaşamın dengesiz beslenmeyle buluşmasıyla toplumda sağlık sorunlarıyla boğuşan insanların oluştuğunu vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Sağlıksız yaşamın en büyük sebebi hareketsizliktir. Sağlık Bakanlığı’nın gelecekteki bütçesinin büyük çoğunluğu obezite ve onun sebep olduğu hastalıklarla mücadeleye gidecektir. Bu sorunla mücadele için bizlere de görev düşüyor” dedi.
 
BÜYÜK MAHALLELERİMİZDE SPOR ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
“Evden Okula, Haydi Anneler Spora” projesiyle gelecekte sağlıklı nesillerin oluşması için annelerin de bu alanda farkındalıklarının sağlanması gereğini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu tespitin ilk adımını fiilen Gebze’de attık. Beden eğitimi öğretmeni, eski milli sporcumuz ve Olimpiyat şampiyonumuz Nagehan Malkoç kardeşimiz bu konuda özveriyle çalışıyor. Gebze Belediyemiz de bu projeye büyük destek veriyor. Bu sosyal proje için mahallelerimizde spor alanları oluşturacağız. Bu projeyi ilerleyen zamanlarda diğer ilçelerimize de yayacağız. Bu konuda fikir ve eylem birliği gerekmektedir. Yol haritası çizeceğiz” açıklamasını yaptı.
  
NAGEHAN MALKOÇ PROJE HAKKINDA DETAYLI SUNUM YAPTI
İlyas Bey Ortaokulu’nda öğrenci velileriyle başlayan projenin Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in destekleriyle kadın ve çocuk eğitim merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldığı bilgisini alan Başkan Karaosmanoğlu, bu projenin Gebze’de yaygınlaştırılabilmesi için tüm mahallelerdeki okulların seçilmesi için gerekli çalışmanın başlatılmasını da istedi. Proje destekçisi ve ortaklarından Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ve Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Gökhan Yavaşer'’in de hazır bulunduğu toplantıda, proje koordinatörü ve İlyas Bey Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Nagehan Malkoç da, çalışmanın amacı hakkında detaylı sunum gerçekleştirdi.
 
PROFESYONEL DESTEKLERLE KADINLARA HİZMET VERİLECEK
Toplumda kadının konumunu yükseltmek ve bunu teşvik etmek amacıyla Gebze’de yaşayan, kendini sosyal hayata kapatan kadınları evden çıkartarak sosyalleşmelerini,  çeşitli branşlarda beceri, eğitim ve spor kursları vermeyi amaçladıklarını belirten proje sorumlusu Malkoç, “Anneler çocukları ile birlikte gelip projede yer alan eğitimlere dâhil olabilecekler. Çocuklar için de özel sınıfların oluşturulacağı merkezde; checkup, diyetisyen, psikolog ve pedagog gibi alanlarda profesyonel destek alarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.
 
BÜYÜKŞEHİR VE GEBZE BELEDİYESİ KOORDİNE ÇALIŞIYOR
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu(KASKF) Başkanı Murat Aydın ve Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül’ün de hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Karaosmanoğlu’nun himayelerinde Gebze Belediye Başkanı Köşker’in talimatları doğrultusunda kurulan “Güzel Gelecek Akademisi” bünyesinde İstasyon Bilim Sanat Merkezi başta olmak üzere toplam 3 merkezde, Gebzeli kadınların sporla tanışması ve daha hareketli bir yaşamın sağlanabilmesi adına, sportif faaliyetlerin başlatıldığı bilgisi de görüşmede ifade edildi.
 
SPOR MERKEZLERİYLE KADINLARA HİZMET VERİLECEK
Gebze Belediye Başkanı Köşker toplantıda, “Diyetisyenlerin ve alanında uzman hocaların nezaretinde hareketli ve sağlıklı yaşamın kapısını aralayan Gebzeli kadınlarımızın, sporun tüm aile bireylerine aşılanmasına vesile olmak istiyoruz. İstasyon Bilim Sanat Merkezi, Beylikbağı Spor Merkezi, Gebze Şehir Stadı’nın salon bölümü ve Köşklüçeşme’de kurulacak dördüncü spor merkezinde, beden eğitimi öğretmeni Malkoç’un nezaretinde faaliyetler başlatacağız” diye konuştu.
 
KADINLARIMIZ KENDİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI YAKALAYACAK
Gebzeli kadınların daha sağlıklı ve hareketli bir yaşama adım atması, sporun tüm aile bireyleri tarafından aktif katılımla yaşam biçimi haline gelmesi için bu projeye destek verdiklerini de ifade eden Köşker, “Başlattığımız projeyle, Güzel Gelecek Akademisi bünyesinde kurulan yaz ve kış okullarında uzman eğitimciler, psikologlar ve sosyologlar eşliğinde kadınlarımızın İngilizce ve sanat branşlarında kendilerini geliştirme fırsatları sağlayacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Başkan Karaosmanoğlu, mahallelerdeki amatör spor kulüplerinin bu projede aktif olmasını da istedi.
Son Güncelleme: 25.10.2016 15:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37