Çetinkaya ülkemizi yurtdışında temsil edecek

Çetinkaya ülkemizi yurtdışında temsil edecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Eylül 2018 Cumartesi 09:19
 Çetinkaya ülkemizi yurtdışında temsil edecek


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Doç.Dr. Burcu Çetinkaya 02-10 Eylül tarihleri arasında, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan eğitimlerde ülkemizi temsil edecek. 

02-10 Eylül tarihleri arasında ülkemizi, Brezilya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılacak olan eğitimlerde Brezilya Sağlık Bakanlığı’nın (MEC) en yüksek derece tanınan UNICID, Sağlık Alanına ait University of São Paulo temel sağlık üniteleri, poliklinik ve kadın hastalıklarında görgü kuralları ve karşılıklı beceri paylaşımlarının yapılacağını belirten Çetinkaya, böyle bir organizasyonda olmaktan son derece memnun olduğunu söyledi.

BİZ İNSAN İLE MUHATAP OLUYORUZ, EMPATİ YAPARAK HASTALARIMIZA DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Op. Doç. Dr. Çetinkaya, "Doktor olmanın bir bilim insanı olmak ve bilimin ilerlemesini izlemek, aynı zamanda etik ve insan acılarına duyarlı bakıcı, her zaman toplumsal ihtiyaçlara cevap arayan yeni yaklaşımlarda bulunmakta olduğu bilinciyle aldığımız eğitimleri desteklemek için hayat boyu sürecek yola çıktık. 

Doktorluk sadece okul bittiğinde kazanılan bir meziyet değildir. Zaman ve şartlara, gelişen teknolojiye ve değişen teknikleri sürekli takip etmek gerekmektedir. Çünkü bizlerin karşısında bizim gibi kanlı, canlı insanlar oluyor. Bizler ruhsuz maddelerle değil kanlı canlı ruhu ve onuru olan insan ile iletişim içerisindeyiz. 

Bunun için hastalarımıza eşya gibi değil, kendi canımız gibi davranmalı, onların dertlerini empati yolu ile iletişim kurup ona göre tedavilerine destek olmalıyız. Bunun içinde sürekli bitmeyen bir eğitim içerisindeyiz. Gerçekleştireceğimiz eğitimde, seminerlerde konumuz 'Eğitimde Mükemmellik' Brezilya Sağlık Bakanlığı (MEC) en yüksek derece tanınan UNICID, Sağlık Alanına Ait University of São Paulo – Brezilya Tıp Fakültesi, temel sağlık üniteleri, poliklinik ve kadın hastalıklarında görgü ve beceri paylaşımı için davet edildim" dedi. 


Son Güncelleme: 01.09.2018 09:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37