Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Şubat 2017 Cuma 20:59
Başarılı öğrenciler ödüllendirildi




2017
TEOG-1 (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında 120 sorunun tamamını yapıp 100 tam puan alarak, Türkiye birincisi olan 25 öğrenci, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi.

Akçakoca Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İlçe Milli eğitim Müdürleri, Okul Müdürleri, veliler ile Türkiye birincisi 25 öğrenci; Ahmet Hasan Okumuş,  Aybike Derin,  Ayşe Azra Artur, Batuhan Sarıdere, Cansu Sanbay, Defne Çiftçi, Emirhan Pektaş, Gökhan Gülçakır, Hasan Eren Çakır,  İrem Dülek, İrem Pekru, Kerem Bayhan, Kübra Yıldız, Mehmet Gökay Durdu, Mustafa Öztürk, Pınar Balcı, Süeda Yavru, Tuana Ayşe Erol, Tunahan Yılmaz, Yağmur Oğuz, Yiğit Çamur, Yusuf Tamer Kanık, Zehra Nil Sarışık, Zeynep Demirel ve Zeynep Nur Okuş katıldılar.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Milli eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik yaptığı konuşmada; "Sayın Valimiz’in, 2017 TEOG-1 (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında 120 sorunun tamamını yapıp 100 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 25 öğrencimize ödüllerini vereceği törene hoş geldiniz diyorum" dedi. 

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Burada sizlerle birlikten olmaktan memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. TEOG sınavında 120 sorunun tamamını doğru yapan öğrencilerimizi tebrik etmek istiyorum. Başarının ödüllendirilmesini anlamlı buluyor ve bu anlamda Sayın Valimiz’e şükranlarımı sunuyorum." 

Bu başarıların artmasını, yükselmesini dileyen Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ün ardından Vali Güzeloğlu da yaptığı konuşmada:
 
Bugün benim için çok özel ve güzel bir gün. Ailelerinden başlayarak, ilimiz ve ülkemiz için bir değer olan bu ülkenin aydınlık yarınlarına ve geleceğine çok büyük katkılar sunacak olan bilgi, ahlak ve terbiyeleriyle örnek olan, yüz akı sevgili öğrencilerimizi bugün Valiliğimizde ağırlıyoruz. 

Bir insan değişir dünya değişir. O insanı değiştirmekte ancak eğitimle gerçekleştirilir. Eğitim; insanın en büyük zenginliği, varlığı olan aklını eğiten, bilgiyle buluşturan ve o bilgiyi kullanması noktasında öncülük ve rehberlik yapan sadece kuru bir bilgiyi değil kişiliği, ahlakı, değerleri ve insana ait olan tüm zenginliği oluşturan bir bütünlüğün adıdır. 


Eğitimi bu açıdan ele aldığımız zaman sadece insana değil, aslında topluma ve geleceğe dönük bütün hedefleri de eğitimin bütünlüğü içerisinde hem görmek hem de değerlendirmek zorunda ve sorumluluğunda olursunuz. Bizler bu ülkenin aydınlık yarınlarına, gelecekte inşallah sonsuza kadar akacak yolculuğuna ancak ve ancak eğitilmiş kişilikli, güçlü ve her açıdan bizler, sizler ve herkes için örnek olacak bireyler yetiştireceğiz. 

Bugün burada bulunan gençlerimiz, öğrencilerimiz ve bu salonda olmayan bütün gençlerimiz en büyük zenginliğimizdir. Bugün bilgi çağında, bilginin en önemli değer olduğu bir ortamda, bilgi ekonomisinde aklın ve akıllı ürünlerin dünya’nın ekonomik gidişini belirlediği bir ortamda bu gerçeğin dışında kalmamız mümkün değildir. 

Her kurum ve her kurumsal yapı bu gerçeğin ışığında planlamalarını, çalışmalarını ve hedeflerini ortaya koymalı ve bu perspektifte çaba göstermelidir. Altını çizerek ifade ediyorum ki bizler hangi hedefi ele alırsak alalım bunu ancak eğitim ve eğitilmiş bireylerle yapmak mümkün olacaktır. 



ÖZGÜVEN  DUYGUSUNU YENİDEN KOCAELİ’YE KAZANDIRDIK 
Kocaeli’miz Türkiye’nin en önemli sınai, ticari ve ekonomik bir öğretim merkezi. Kapasitesi, derinlikleri şüphesiz çok büyük. Eğitim ile ilgili hedeflerini en öteye, zirveye revize etmek zorundadır. 
Türkiye’nin en zirvesinde değil Türkiye’ye model olacak bir kent olabilmektir. Eğitim kurumlarıyla aile ve toplumun birleştiği, yaşam boyu eğitim ve öğretimin hayatın her alanında ve hayatın her noktasında birleştiği bir model kent. Buna kararlılık ve başarıyla gidiyoruz. 

Kocaeli’ye, Kocaeli insanımıza verdiğimiz sözü yerine getirdik. Özgüven duygusunu yeniden Kocaeli’ye kazandırdık. Kenti oluşturan tüm dinamik yapılarıyla son iki buçuk yılda eğitimde takdir edilen, model alınan bir büyük şehir olduk. 
Son üç yılda fiziksel olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımlar yaklaşık 600 milyon Türk lirasına ulaştı. 

Türkiye’nin en fazla yatırım yapan, fiziki alt yapıyı en güçlü şekilde gerçekleştiren il konumunda olduk. İnşallah bu atılan tohumların, dikilen fidanların okul öncesinden başlayarak artan başarıların gelecek her gün daha güçlü hem ilimiz hem de ülkemiz için kazanımlar, sonuçlar katacağına inanıyorum. 

Bugün burada övgüyü hakeden öğrencilerimiz var ve hepsini sevdiğimi belirtmek istiyorum. Her birisi bizim için çok değerli. Burada bulunan tüm anne ve babaları, öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmaların sonunda Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve protokol üyeleri tarafından, ilimizde 2017 TEOG-1 (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavında 120 sorunun tamamını yaparak 100 tam puan alıp Türkiye birincisi olan 25 öğrenciye  ödülleri verildi.

 
Son Güncelleme: 10.02.2017 21:07
Anahtar Kelimeler:
Kron
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37