Aldıkları eğitim ile inanılmaz projeler geliştirdiler

Aldıkları eğitim ile inanılmaz projeler geliştirdiler

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
26 Eylül 2018 Çarşamba 15:43
  Aldıkları eğitim ile inanılmaz projeler geliştirdiler


BANTBORU, katılımcısı olduğu Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles / WEPs) angajmanı kapsamında, eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle firma çalışanlarının çocuklarına ücretsiz sağlanan Kodlama (yazılım geliştirme) eğitimleri sundu. Dijital Kalkınma Derneği (DİJİKAD) iş birliğinde gerçekleştirilen eğitimlere ebeveynleri BANTBORU çalışanı olan 60 çocuk katıldı.

Temel eğitimin ardından seçilen 20 öğrenci çok enteresan fikirler geliştirdiler; Sağlık merkezlerinde kullanılmak üzere bir robot tasarlayan, polisler ve güvenlik güçleri için tehlike anında kullanılabilecek bir robot tasarlayan öğrenci grupları bulunuyor. Protez ele ihtiyaç duyanlar için 3 boyutlu protez el baskısı yapılabilecek bir platform tasarlayan öğrenci grubu, trafik kazalarını önlemek için droneların kullanılabileceği bir proje önerisi de yer alıyor. 

Projeler arasında yaşlıların ilaç kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanan bir IOT projesi, yapay zekayla çalışan bir elektrikli bisiklet projesi ve tüm Türkiye’de ve Gebze OSB de kullanılabilecek bir 3d baskı web platformu fikri de yer alıyor. Hedefimiz bu projelerden birinin hayata geçirilip, yurt dışı yarışmalarda ülkemizi temsil etmesi.

Bu öğrenciler; mobil uygulama geliştirme atölyesinde kendi mobil uygulamalarını yaptılar ve telefonlarına indirerek bunları kullanmaya başladılar. 3 boyutlu yazıcı atölyesinde; 3 boyutlu tasarım yapmayı öğrendiler ve hazırladıkları tasarımları 3 boyutlu yazıcıdan baskı alarak hazır hale getirdiler. 

Elektronik atölyesinde; elektronik kartların ne işe yaradıklarını ve nasıl kodlama yaparak elektronik kartları işlevsel hale getirebileceklerini keşfettiler, elektronik projeler geliştirdiler. Robotik atölyesinde kendi robotlarını yaparak tüm parçaları birleştirerek oluşturdular ve sonrasında robota yazılım yükleyerek harekete geçmesini sağladılar. 

Girişimcilik atölyesinde ise gruplar halinde bir araya gelerek hem ekip çalışmasını öğrendiler hem de teknolojiyi kullanarak bir fikir geliştirmeye çalıştılar. Öğrendikleri tüm dersleri girişimcilik dersinde bir araya getirdiler.

Son Güncelleme: 26.09.2018 15:44
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37