124 bin kitap okuyucusunu bekliyor

124 bin kitap okuyucusunu bekliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Mart 2018 Perşembe 14:18
124 bin kitap okuyucusunu bekliyor


Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanelerde, 124 bin kitap ve basılı materyali vatandaşların kullanımına sunuyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bilgiye ulaşmalarını sağlayan kütüphaneleri kent genelinde yaymak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kocaeli Bilim Merkezi’nde bulunan Halk Kütüphanesi olmak üzere, 5 Akademi Lise ve 15 Bilgievinde bulunan kütüphaneler ile klasik romanlardan ansiklopedilere kadar birçok konu başlığında 124 bin kitabı vatandaşların hizmetine sunuyor.

HALK KÜTÜPHANESİ YENİLENDİ

Büyükşehir Belediyesi eğitime verdiği destekleri sürerken, kentin kütüphane gereksinimi içinde önemli hizmetler üretiyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Halk Kütüphanesi’ni 2017 yılı Aralık ayında, Kocaeli Bilim Merkezi’ne taşınarak daha yeni ve modern bir yapıda hizmet vermesi sağlandı. Geleneksel kütüphane anlayışının dışına çıkılarak konfor ve rahatlığın ön planda tutulduğu Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesinde, 87 rafta birbirinden farklı 15 bin kitap ve 5 adet süreli yayın bulunuyor.

E-KÜTÜPHANE

Büyükşehir Halk Kütüphanesi e-kütüphane bölümünde 6 adet bilgisayar ile sistem üzerinden, 28 konu başlığında 18 bin kitaba kullanıcılar erişim sağlayabiliyor. Kütüphane, yeni ve modern yapısıyla da göz dolduruyor.

BİLGİEVLERİ VE AKADEMİ LİSE KÜTÜPHANELERİ

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Bilgievleri ve Akademi Lise eğitim kurumları öğrencilere kütüphane hizmeti sunuyor. 15 Bilgievi ve 5 Akademi Lisesi’nde birçok farklı alanda verilen ders, kulüp faaliyetleri, bilişim sınıflarının yanı sıra kütüphanelerde bulunuyor. Bilgievleri’nde 87 bin ve Lise Akademiler'de ise 22 bin kitap bulunuyor. Ayrıca Bilgievleri ve Lise Akademiler’deki tüm hizmetler ücretsiz olarak veriliyor.

Son Güncelleme: 29.03.2018 14:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37