"Akıncı kör ve sağırları oynuyor..."

"Akıncı kör ve sağırları oynuyor..."

Yüksel Ercan
Yüksel Ercan
08 Mayıs 2017 Pazartesi 15:39


Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, Barbaros Hayrettin Paşa arama gemisinden, Rumlara Mehter Marşı dinletilmesi konusundaki açıklamalarını eleştirdi.

Yazılı bir açıklama yapan Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yorumlarının, "Müzakereler konusunda halâ kör ve sağırları oynadığını gösterdiğini" iddia etti.

Arıklı şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı ve mehter karşıtları iyi bilmelidir ki; Bu halk yıllarca mevzilerde “Bekledim de gelmedin” müziği dinlemiştir. “Bekledim de gelmedin” müziğine karşılık “Bir gece ansızın gelebilirim” müziği ile moral bulmuştur.

Barbaros Hayrettin Paşa arama gemisinde Rumlara dinletilen Mehter marşı ile ilgili yaptığı yorum, Sayın Cumhurbaşkanının müzakereler konusunda hala daha kör ve sağırları oynadığını göstermektedir. Sayın Cumhurbaşkanı, müzakereler sürerken “Petrol arama” çalışmalarından hız kesmeyen Rumlara doğru dürüst bir ikazda bile bulunamazken, Akıncılar’da karşısında “Dilirga çalınsın isterik” diye bağıran Rumsevici gençleri görünce; “ Biz Akdenizde savaş tamtamlarını ve mehter marşlarını değil, barış şarkıları ve dostluk türküleri duymak isteriz” diyerek populizim yapmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye’de olduğu gibi zaman zaman aklı selim beyanlar vermekte ve puan toplamaktadır. Bazen da aldığı bu puanları, mehter marşına gösterdiği anlamsız tepki olayında olduğu gibi hovardaca harcamaktadır. Oysa Sayın Cumhurbaşkanının karşısındaki gençlere anlatması gereken şey; Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin bir savaş gemisi olmadığı, bu geminin orada KKTC-ile TC arasında imzalanan ikili anlaşma ile bulunduğu, Rumların bu gemiye herhangi bir ihtarda bulunma hak ve yetkisinin olmadığı ve en önemlisi de ne Türkiye’nin ne de KKTC’nin emirvakilere boyun eğmeyeceği olmalıydı.

Öte yandan Sayın Cumhurbaşkanı ve mehter karşıtları iyi bilmelidir ki; Bu halk yıllarca mevzilerde “Bekledim de gelmedin” müziği dinlemiştir. “Bekledim de gelmedin” müziğine karşılık “Bir gece ansızın gelebilirim” müziği ile moral bulmuştur. Şimdi ise emirvakilerle Akdenizde kendisine Münhasır bir bölge ilan eden, yapılan müzakereleri torpilleyen ve Kıbrıs Türklerini azınlık olarak görmekten vazgeçmeyen insanlara Mehter marşı dinletmek farz olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanı ve onun gibilerinin barışçı nutuklarından anlamayanlar, belki de mehter marşlarından anlar. Saygılarımızla.

Son Güncelleme: 08.05.2017 16:20
Anahtar Kelimeler:
BursaTeleferik
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37