Pazar sabah saatlerinde "Hazır çocuklarla beraberiz, gidip fırından sıcak ekmek alalım, hane halkı birlikte kahvaltı yapalım" diye düşünüp hemen yakınımızdaki fırınına, gittik. Fırın bilemediniz eve gidiş geliş 5 dakika. Fırıncı ile Gebze siyaseti, yolda kısa mesafede denk geldiğimiz dostlarımız ile "Ne olacak bu memleketin hali ?" sohbetlerine dalınca fırından ekmek alışverişi düşündüğümüzden bir miktar daha kısa sürdü.

Eve girip ekmekleri mutfağa bıraktıktan sonra bir baktık ki telefonda 4-5 cevapsız arama. Telefonu açınca 4-5 aramanın Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olduğunu görüp, kendimizi de Karaosmanoğlu’nun yerine koyunca hemen "31 Mart tarihinde aday gösterilmeyince en yakınımdaki Yüksel Ercan bile artık telefonuma bakmıyor” şeklinde bir algı oluştu.

Tabi bir taraftan bunları düşünürken diğer taraftan da Karaosmanoğlu başkanı aradık. Fırından ekmek almaya gittiğimizi söyleyince "Sakın beyaz ekmek alma, sonra kilo alırsın" şeklindeki her zamanki öğüdünü verdi, yazımızı okuduğunu ve içerisinden bizi aramak geldiğini söyledi.

Bizi tanıyanlar Büyükşehir belediye başkanı seçildiği günden itibaren İbrahim Karaosmanoğlu ile aramızda hiçbir şahsi çıkar ve menfaate dayanmayan bir dostluk olduğunu, bu dostluğun da abi-kardeş ilişkisi içerisinde olduğunu çok iyi bileceklerdir.

Kocaeli gibi sanayinin başkenti olarak bilinen bir yerleşim merkezinde 2004 yılından itibaren son derece başarılı bir şekilde başkanlık yapan, dolayısı ile Kocaeli sınırları içerisinde iki dudağı arasından çıkan kelamın nerede ise kanun olan bir belediye başkanının hemen her konuştuğumuzda "Yükselciğim var mı benden bir isteğin, talebin ?" şeklindeki sorusu da zordur, başkanın bu sorusuna "Sağ olun başkanım canınızın sağlığı" diyerek herhangi bir talepte bulunmamakta gerçekten zordur.

İşte 2004 yılından itibaren her seçimde oy oranını daha yukarılara çekerek Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı seçilen İbrahim Karaosmanoğlu, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde partisinin genel merkezi tarafından bir kez daha aday gösterilmedi. Yerine başkanlığını yaptığı belediyenin bir dönem Genel Sekreterliğini yapan Tahir Büyükakın aday gösterildi.

Burada daha önce yazdığımız bir detayı bir kez daha belirtmekte fayda görüyoruz. 24 Haziran tarihinden önce henüz Kocaeli milletvekili adaylarının belirlenmediği zamanlarda AK Parti Genel Merkezi İbrahim Karaosmanoğlu’na "Eğer isterseniz sizi 24 Haziran tarihinde milletvekili yapalım Ankara’ya taşıyalım" şeklindeki teklifine Karaosmanoğlu’nun, "Teşekkür ediyorum, eğer uygun görürseniz ben Kocaeli’de kalmak istiyorum" cevabını verdiğini Kocaeli’de yaşayan hemen herkes zaten biliyor.

İbrahim Karaosmanoğlu önümüzdeki dönem için belediye başkan adayı değil. 31 Mart tarihinden sonra kendisine nasıl bir yol haritası çizeceğini biz de bilmiyoruz. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son derece yakınında bulunan Karaosmanoğlu’nun, seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başdanışman olması, var olan kurum ya da kurulların birisinin başına geçmesi, ya da herhangi bir bakanlığın başına getirilmesi hiç kimse için sürpriz sayılmamalıdır.

Bütün bu söylediklerimizin hiç biri gerçekleşmese, nerede ise 30 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunan Karaosmanoğlu’nun Kocaeli’de var olan izlerinin asla silinmeyeceği ve herkesin her an saygı duyacağı bir ağabey olarak kalacağı da herkes tarafından kabul edilen bir gerçek.

Siyasetin ne kadar acımasız olduğunu en iyi bilenlerden birisiyiz. Siyasetçi iktidarda iken etrafında bulunan ve kendisini bir türlü rahat bırakmayan kalabalıkların, iktidar elden gider gitmez ortadan toz olup yeni iktidara doğru yönelmesi siyasetçi için asla yeni bir durum değildir.

Bütün siyasi hayatı başarılar ile dolu olan İbrahim Karaosmanoğlu’nun 31 Mart tarihinden sonra kentin ağabeyi olarak kabul göreceği, partili partisiz hemen herkesin saygı duyacağı bir isim olmak öyle her kula nasip olacak bir hadise değildir. Ancak sakin ve yapıcı kişiliği ile herkesin gönlünü kazanan Karaosmanoğlu’nun bütün sıfatların en üstündeki birleştirici rolü kendisini yaşadığı zaman zarfında en büyük başkan yapacaktır.

Bizim İbrahim Karaosmanoğlu’na olan saygı ve bağlılığımız bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Biz oldum olası kendisini evimizin bir ferdi olarak gördük, ev halkına kendisini anlattık. Sakin ve birleştirici kişiliğini elimizden geldiği kadar örnek aldığımızı bütün dost ve akrabalarımıza hiç yorulmadan anlattık.

Siyasette makamlar gelip geçicidir ve ne kadar uzun süre yapılırsa yapılsın milletvekilliği, bakanlık, belediye başkanlığı asla bir meslek değildir. Biz de işin doğrusu İbrahim Karaosmanoğlu’nun bir belediye başkanından çok fikirlerinden faydalanılması gereken bir yol gösterici, bir bilen olarak değerlendirdik.

Bundan sonra da kendisi ile ilgili durum ve davranışlarımızda hiçbir değişiklik olmayacak. Bize ihtiyaç duyduğunda, gel dediğinde şimdilerde olduğu gibi mesafelerin önemli olmadığını dost, düşman herkese ispat edeceğiz.

Bundan sonraki hayatında sevgili başkanıma sağlık, sıhhat dolu günler diliyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37